Cale de navigare
Resurse didactice digitale pentru lecţii de predare şi învăţare a Uniunii Europene

Aceste resurse didactice sunt compatibile cu programa şcolară a instituţiilor de învăţământ primar, gimnazial şi liceal. Ele abordează o tematică diversă, de la cetăţenia europeană la instituţiile şi tratatele UE.

Prin utilizarea lor, fie în activităţi şcolare sau extra-şcolare, elevii vor putea dobândi, aprofunda şi dezvolta competenţe cognitive şi intelectuale în domeniul tematicii europene în şcoală.

Pariaţi pe Uniunea Europeană

Jocul se adresează atât elevilor de şcoală primară, cât şi celor de gimnaziu. Colectivul clasei va fi împărţit în două echipe, iar un elev va ţine scorul. Fişierul jocului cuprinde informaţii suplimentare.

Joc de cărţi despre Uniunea Europeană

Un joc atractiv, care are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor elevilor privitoare la Uniunea Europeană, precum şi motivarea lor de a lucra în perechi/grupuri în scopul îmbunătăţirii abilităţilor de comunicare.

Dunărea - o panglică albastră ce uneşte culturile europene

Acest joc didactic este un careu de cuvinte încurcişate prin care elevii pot să-şi împrospăteze cunoştinţele despre fluviul Dunărea.

Embleme gastronomice ale ţărilor membre UE

Această aplicaţie este un careu de cuvinte încrucişate prin care jucătorii pot descoperi ţările de origine ale unor preparate culinare foarte cunoscute.

Invenţii şi inventatori europeni

Acesta este un test de cultură generală despre inventatori şi invenţiilor lor.

Mari exploratori europeni

Un exerciţiu online de descoperire a câtorva dintre marii exploratori europeni.

Imnul Uniunii Europene

Un joc didactic tip careu de cuvinte încrucişate online care ajută la consolidarea cunoştinţelor despre Imnul Uniunii Europene.

Joc de masă

Acest joc îşi propune să îmbogăţească şi să aprofundeze cunoştinţele elevilor despre Uniunea Europeană. Jocul îi familiarizează de asemenea pe elevi cu munca în echipă.

Curiozităţi despre tările Uniunii Europene

Un joc “Ştiaţi că?...” cu întrebări cu mai multe variante de răspuns. Jocul conţine opt întrebări de cultură generală care reflectă aspecte inedite ale ţărilor Uniunii Europene si ale continentului Europa, în general.

Jocul X şi 0

Scopul jocului este de a răspunde corect la nouă întrebări despre Uniunea Europeană pentru a forma un rând de trei X-uri sau 0-uri pe orizontală, verticală sau diagonală.

Capitalele celor mai noi ţări membre ale UE

În 2004, zece state au devenit membre ale Uniunii Europene, iar în 2007 alte două. Ştiţi care sunt capitalele lor?

Diversitatea lingvistică a Uniunii Europene

Un chestionar cu întrebări cu mai multe variante de răspuns, asupra limbilor vorbite în Uniunea Europeană.

Cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene

Completaţi acest careu de cuvinte încrucişate şi aflaţi dacă ştiţi care sunt cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene.

Etapele construcţiei europene

Cunoaşteţi etapele construcţiei europene?

Instituţii europene: Comisia Europeană

Aflaţi mai multe despre Comisia Europeană şi răspundeţi la opt întrebări.

Instituţii europene: Consiliul Uniunii Europene

Consiliul Uniunii Europene, denumit și Consiliul de Miniștri, reprezintă, împreună cu Parlamentul European, ramura legislativă a Uniunii Europene. Consiliul Uniunii Europene este principalul organ legislativ al Uniunii.

Instituţii europene: Parlamentul European

Parlamentul European este reprezentantul democratic al intereselor cetăţenilor Uniunii Europene.

Procesul decizional în Uniunea Europeană

Acest set de aplicaţii se pot folosi în lecţiile de predare şi consolidare a cunoştinţelor despre mecanismul decizional din Uniunea Europeană. Aplicaţiile sunt potrivite pentru participanţi în vârstă de la 12 la 20 de ani.

Green Week 2011 in Romania

În 2011 tema evenimentelor europene Green Week a fost "Utilizarea Eficientă a Resurselor". În România, Reprezentanţa Comisiei Europene a organizat proiecţii şi discuţii, în care invitaţi speciali au discutat cu elevii despre deficitul de resurse şi au oferit exemple de bună practică. Invitaţii au lansat în acelaşi timp un apel pentru un stil de viaţă sustenabil. Filmul acesta (în diferite versiuni) vă oferă ocazia să vedeţi cum s-a desfăşurat Green Week 2011 în câteva şcoli din România.

Ziua Europei 2011

Cu prilejul Zilei Europei 2011, Reprezentanţa Comisiei Europene a organizat un eveniment cu tema “Unitate prin Diversitate”. Mai mult de 200 artiştii au oferit momente de muzică clasică şi contemporană, dansuri clasice şi tradiţionale din spaţiul european, spectacole de balet şi street dance, piese de teatru, ateliere de artă, activităţi creative, expoziţii foto, creaţii din materiale reciclabile şi multe altele. Spectatorii prezenţi  au participat la diverse concursuri de cunoştinţe pe teme europene și au primit premii.

Istoria agriculturii si rolul ei in economia UE

AMBASATORII JUNIORI AI PARLAMENTULUI EUROPEAN

Politica Uniunii Europene - Mediul inconjurator si poluarea acestuia

Politica Uniunii Europene - Migratia si pozitia UE

Politica Uniunii Europene - Drepturile omului si pozitia UE

9 mai - zi cu tripla semnificatie pentru poporul roman

La journee de l'Europe

What is Europe Day and is anyone celebrating?

Ziua Europei

De ce se sarbatoreste Ziua Europei pe 9 Mai? Ce s-a intamplat atat de important in istorie pe aceasta data?

Ultima actualizare: 08/05/2020  |Începutul paginii