Comisia Europeană

Exerciţiu lacunar

Completaţi spaţiile libere, apoi apăsaţi „Verificare” pentru a vă verifica răspunsurile. Dacă întâmpinaţi dificultăţi la un răspuns, apăsaţi butonul "Indiciu". De asemenea, dacă apăsaţi pe butonul "[?]", veţi primi o sugestie. Reţineţi însă că veţi pierde puncte dacă apelaţi la indicii sau sugestii!
Folosiţi următoarele cuvinte: Luxemburg, Uniune, interese, europeană, Comisie, Consiliu (x2), legislaţie, Parlament, politici, membru, majoritate, instituţie.
Comisia Europeană este o independentă din punct de vedere politic, care întruchipează şi apără generale ale Europene.
Dreptul său de a propune legislaţia europeană îi conferă statutul de forţă motrice a integrării . Aceasta pregăteşte şi, mai apoi, implementează instrumentele legislative adoptate de Uniunii Europene şi de European.

are, de asemenea, puteri de implementare, administrare şi control. Ea este responsabilă cu planificarea şi implementarea comune, cu executarea bugetului şi administrarea programelor comunicare. În calitatea sa de "garant al tratatelor", asigură aplicarea europene.

Comisia are un mandat de cinci ani şi este numită de cu o calificată, de comun acord cu statele . Comisarii beneficiază de sprijinul unei administraţii compuse din Directorate-generale şi departamente specializate, ale căror membri îşi desfăşoară activitatea în Bruxelles şi .